Sitruunainen mustikkapiirakka

Sitruunainen mustikkapiirakka
Sitruunainen mustikkapiirakka

Sitruunainen mustikkapiirakka

  • 100 g voita
  • ½ dl ruokokidesokeria
  • ½ dl sokeria
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 1 kananmuna
  • 2 ½ dl gluteenitonta jauhoseosta
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 200 g mustikoita
  • 1 prk maitorahkaa
  • sitruuna (mehu ja kuori)
  • 1 dl sokeria
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 2 rkl perunajauhoa
  • 2 munaa

Sekoita taikinan jauhoseos ja leivinjauhe keskenään. Vaahdota pehmeä voi, sokeri ja ruokokidesokeri. Lisää vaahdon sekaan muna ja jauhoseos. Sekoita ja lisää taikina voideltuun vuokaan. Kuvassa 28cm lasivuoka. Levitä taikina vuokaan jauhoisin sormin. Raasta sitruunan kuori kulhoon ja purista sinne sitruunan mehu myös. Lisää joukkoon maitorahka, sokeri, vaniljasokeri ja munat. Sekoita hyvin ja lisää lopuksi perunajauho koko ajan sekoittaen. Lisää piirakan päälle jäiset mustikat. Kaada täyte mustikoiden päälle. Paista uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä ennen tarjoilua.

Vinkki! Jos et halua tehdä gluteenittomana, niin voit käyttää vehnäjauhoja!