Focaccia

Focaccia
Focaccia

Focaccia

  • 2,5 dl vettä
  • 25 g hiivaa
  • 1 rkl hunajaa
  • 1,5 tl psylliumia
  • 1 tl suolaa
  • 4 dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • murskattua valkosipulia
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • oliiveja
  • aurinkokuivattua tomaattia
  • fetajuustoa
  • pestoa
  • yrttimaustetta tai tuoreita yrttejä

Lämmitä vesi kulhossa käden lämpöiseksi. Murenna joukkoon hiiva ja sekoita tasaiseksi. Lisää hunaja ja psyllium joukkoon. Sekoita hyvin ja anna turvota muutaman minuutin. Lisää joukkoon suola ja noin puolet jauhoista. Vaivaa taikinaa. Lisää loput jauhot ja vaivaa vielä muutama minuutti. Voit käyttää vaivaamiseen sähkövatkaimen taikinakoukkuja. Lisää oliiviöljy. Painele taikina öljyttyyn vuokaan ja anna kohota noin puoli tuntia. Painele taikinaan kuoppia. Sekoita murskattu valkosipuli oliiviöljyyn ja sivele sillä taikina. Painele kuoppiin fetajuustoja, oliiveja ja aurinkokuivattua tomaattia. Ripottele päälle vielä pestoa ja yrttejä. Paista uunissa 220 asteessa noin 20 minuuttia. Tarjoile focaccia esimerkiksi tonnikalamajoneesin kanssa!

Vinkki! Jos et halua tehdä gluteenittomana, niin voit jättää psylliumin pois ja käyttää vehnäjauhoa noin 4-5 desiä!

Tonnikalamajoneesin ohje!