Vaniljaiset korvapuustit

Vaniljaiset korvapuustit

  • 3 dl maitoa
  • 25 g hiivaa
  • 2 tl psylliumia
  • 1 kananmuna
  • 1 dl sokeria
  • 0,5 dl ruokokidesokeria tai fariinisokeria
  • 1 tl suolaa
  • 3 tl kardemummaa
  • 100 g voita
  • 6 dl gluteenitonta jauhoseosta
  • kananmuna voiteluun
  • raesokeria
  • voita
  • kanelia
  • sokeria
  • vaniljasokeria

Lämmitä maito ja sulata voi. Sekoita hiiva lämpimään maitoon. Kun hiiva on sulanut, lisää joukkoon myös psyllium. Sekoita hyvin ja anna psylliumin turvota muutaman minuutin ajan. Lisää joukkoon kananmuna, sokerit, suola, kardemumma ja sulanut voi. Sekoita ainekset ja lisää 4 dl jauhoja. Sekoita taikinaa muutaman minuutin ajan ja lisää sekoittaen loputkin jauhot. Gluteeniton taikina jää löysäksi, mutta sitä kuitenkin onnistuu muotoilla. Voit voidella kädet öljyllä, niin taikina ei tartu käsiin. Jaa taikina kahteen osaan ja kaulitse ne levyiksi. Muotoilun jälkeen levitä taikinalle pehmeää voita. Ripottele voin päälle reilusti kanelia, sokeria ja vaniljasokeria. Rullaa levyt ja nipistele taikinan reuna kiinni. Leikkaa rulla paloiksi vinottain leikaten ja nosta palaset pellille paksumpi puoli alaspäin. Painele sormilla korvapuusteiksi ja korjaile muotoa tarvittaessa.  Tämän jälkeen anna pullien kohota noin puoli tuntia, mielellään lämpimässä liinan alla. Voitele pullat kananmunalla ja ripottele päälle raesokeri. Taikinasta tulee noin 16 pullaa. Paista pullia uunissa 225 asteessa noin 12 minuuttia.

Vinkki! Jos et halua tehdä gluteenittomana, voit jättää psylliumin pois ja käyttää vehnäjauhoa!