Sitruunaiset mustikkarahkapullat

Sitruunaiset mustikkarahkapullat

Lämmitä maito ja sulata voi. Sekoita hiiva lämpimään maitoon. Kun hiiva on sulanut, lisää joukkoon myös psyllium. Sekoita hyvin ja anna psylliumin turvota muutaman minuutin ajan. Lisää joukkoon kananmuna, sokerit, suola, kardemumma ja sulanut voi. Sekoita ainekset ja lisää 4 dl jauhoja. Sekoita taikinaa muutaman minuutin ajan ja lisää sekoittaen loputkin jauhot. Gluteeniton taikina jää löysäksi, mutta sitä kuitenkin onnistuu muotoilla. Voit voidella kädet öljyllä, niin taikina ei tartu käsiin. Muotoile pullat heti. Tämän jälkeen anna pullien kohota noin puoli tuntia, mielellään lämpimässä liinan alla. Painele pullat pienipohjaisella juomalasilla, jolloin saat niihin täytteille sopivan kolon. Voitele pullan reunat kananmunalla. Lisää rahkatäyte ja mustikat.  Taikinasta tulee noin 16 pullaa. Paista pullia uunissa 225 asteessa noin 12 minuuttia.

Vinkki! Jos et halua tehdä gluteenittomana, voit jättää psylliumin pois ja käyttää vehnäjauhoa! Voit tehdä taikinasta näitä yhdenlaisia pullia tai sitten voit tehdä pienempiä määriä useanlaisia pullia yhdestä taikinasta!